Disznóólak közt
2015, 6 perc
színes ukrán film
R: Oksana Nosach
A város benyomult a faluba. Vagy inkább a falu járta át a várost? Két világ abszurd találkozása egy térben.
Vetítés és beszélgetés Oksana Nosach rendezővel és a 86 Fesztivál képviselőjével, Teta Tsybulnykkal.

NEXT 21 – egy kísérlet
2009, 30 perc
színes, angol feliratos holland film
(japán nyelven)
R: Beate Lendt
1989-ben az Osaka Gas egy energiahatékony, zöld, szociális és rugalmas városi lakókörnyezet létrehozása céljából kísérleti lakótömböt építtetett NEXT21 néven. A dokumentumfilm az immár 15 éves, ezzel együtt már három ötéves kísérleti lakhatási cikluson átesett épület kontextusát, valamint az úttörő és multidiszciplináris tervezési folyamat feltételeit mutatja be.

[in]closure
2012, 9 perc
színes, angol feliratos francia film
R: Paul Azzopardi, Noé Basch, Etienne Feher
Hogyan jön létre anyagtalanított urbanizmus? Az [in]closure alázattal avatkozik be Seattle szívébe, hogy egy természetes és egyedülálló területet őrizzen meg az elkövetkező generációk számára, és hogy a következő öt évtizedben a gazdasági, társadalmi és környezettel kapcsolatos kísérletezés terepévé váljon.

Elii 072 Potlach
2014, 3 perc
színes, magyar feliratos spanyol film
(angol nyelven)
R: Miguel de Guzmán
A művészeti rezidencia-programra készülő efemer jellegű építészeti projekt az amerikai északnyugati partvidék ősi ajándékozási ceremóniáját, a potlachot dolgozza fel.

Ő Pan Tao
2013, 9 perc
színes, angol feliratos német film
R: Silvan Hagenbrock
Ismerjék meg Dr. Pan Taót, a Sanghajtól délre fekvő ökofarm alapítóját, akit a németországi Scherbergarten-mozgalom inspirált saját klubja létrehozásához. A parcellázott közösségi kertek a gyerekek számára biztonságos játéklehetőséget és zöldségek termesztését teszik lehetővé, a természettel harmóniában.

Biobrikett-szárító, Monor
2014, 14 perc
színes, angol feliratos magyar film
R: Csiha András, Máté Albert
Hogyan lehet egyszerű alapanyagokból, fenntartható módon egy egész közösséget megismerni és a közös munkán keresztül kölcsönösen gazdagítani egymást? Flexibilis biobrikett-technológia és az együtt építés öröme Monorra adaptálva.

Bonnington tér
2011, 21 perc
színes, magyar feliratos angol film
R: Alistair Oldham
Vetítés és beszélgetés Alistair Oldham rendezővel.
A nyolcvanas évek elején a Bonnington tér majd száz házát foglalta el egy a világ minden tájáról érkező bohém közösség. Egy squat kávézót, természetes élelmiszereket árusító boltot, két közösségi kertet, éjszakai szórakozóhelyet és még egy tejbárt is üzemeltettek. Noha ma már nem lakják, még mindig nagyon sok olcsó lakhatással kapcsolatos közösségi kezdeményezés van itt, ahogy a kávézó és a kertek is még mindig a kezdeti elvek szerint működnek. A Bonnington tér a modern fenntartható városi közösség modelljévé is vált.